Astăzi am învățat ceva.
Am învățat că un om sincer nu e întotdeauna apreciat, așa cum mă încerca mama să mă convingă după ce descoperea că o mințisem. Am învățat că uneori ar fi de preferat să spui ce vor alții să audă și nu ceea ce vrei cu adevărat. Am învățat că niciodată nu trebuie să spui cuiva tot ce-ți trece prin minte, chiar dacă undeva într-un colțișor al creierului tău consideri că astfel ți-ai putea demonstra afecțiunea, atașamentul față de respectiva persoană.
Nu vreau să fac o melodramă din experiențele mele adolescentine mai mult sau mai puțin comune și nici nu vreau să înșir clișeu după clișeu. Însă este destul de bizar și frustrant totodată atunci când descoperi că ceea ce tu credeai că poate constitui o calitate, ceva ce te făcea mai bun decăt ceilalți (și asta doar pentru că tu aveai curajul să spui lucrurile pe care le gândeai) este de fapt un mare bullshit și că de fapt nu ești respectat pentru că ești sincer, ci ești luat de fraier.
duminică, aprilie 6
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Intr-adevar, prea multa sinceritate strica... iar adevarul supara intotdeauna. E bine nu neaparat sa minti ci sa pastrezi acolo, in coltul mintii tale, o parte din adevar, deoarece, la o adica, este bine sa ai un argument in plus, o metoda de aparare la nevoie...
RăspundețiȘtergereOamenii care te catalogheaza drept "fraier" daca esti sincer sunt tocmai cei care sunt intotdeauna suparati de adevar, mai ales de adevarul despre propria persoana...
Ahriman's Deviations
Sinceritatea poate fi amestecata/incurcata in subconstient cu iluzia de superioritate! Evident,nu este niciun apropo. Oricum, ideea era ca sinceritatea este necesara, insa cu o anumita masura, nedusa la extreme, pentru ca poate deranja. Poti vorbi, dar trebuie sa stii cand sa te opresti! (generally speaking)
RăspundețiȘtergereDaca atingerea intereselor tale iti cere sa lasi sinceritatea deoparte atunci se admite. Altfel, nu se merita sa faci un obicei din a nu fi sincer... risti sa devii fals in toata regula.
RăspundețiȘtergere