luni, ianuarie 12

Sesiune

Ei bine, se apropie. Da.
Timpul liber e din ce în ce mai puțin, la fel și somnul.
Numărul referatelor, al proiectelor și prezentărilor crește vertiginos, la fel și nivelul stresului ăla despre care toată lumea spune că dăunează.
Aș spăla vase, aș pune aspiratorul, probabil aș curăța și liftul sau aș găti pentru vecinii mei de palier decât să învăț. Sau să mă concentrez asupra unui curs.
Deadline-urile vin ca ciorile când se schimbă vremea, examenele sunt puse exact cum un om normal nu le-ar fi pus niciodată, but hey, this is what being a student is all about.
Sesiunea trecută am descoperit că există o chestie numită procrastination, despre care am scris pe îndelete la vremea respectivă. Normal, doar nu aș fi putut învăța fără să împart cu lumea noile mele descoperiri.
***
Nu știu de ce numai în sesiune am chef să mă uit la mai multe filme unul după altul. Sau să surfez (cred că iar am inventat un cuvânt, dar o variantă mai bună zău că nu am găsit) netul, în căutare de alte noi descoperiri pe care să le pot împărtăși cu oamenii care, la rândul lor, surfează netul, în căutare de noi lucruri pe care să le împărtășească cu mine.
***
Ziua mea pică în sesiune. Oricum nu eram foarte eager (cred că am o problemă: unele cuvinte nu-mi mai vin în română. Nu e snobism, nu e fiță, e pur și simplu.) să vină ziua când voi împlini 20 de ani. Na, că-mi veni și cuvântul pe care îl căutam: nerăbdătoare. Revenind. Oricum nu eram eu foarte nerăbdătoare să schimb prefixul, să apară și ridurile și alte aspecte mai neplăcute care vin o dată cu vârsta. Așa că de ziua mea voiam să plec undeva unde să nu mă cunoască nimeni (mă gândeam la Berlin) și fac tot ce mă taie capul sau să merg la un concert care m-ar face să uit de mine (Moonspell în Salonic). Dar cum nu totul se întâmplă așa cum vrei tu, alții s-au gândit că ar trebui să-mi petrec ziua în care fac 20 de ani într-un mod mai constructiv: hașurând căsuțe la examenul de penal. Cred că am mai spus asta. Mă repet. Îmbătrânesc.
***
Sesiunea asta e criminală. Dacă scap fără nicio restanță promit că semestrul viitor mă apuc de învățat din timp.

9 comentarii:

  1. Asadar...tanara domnisoara...am avut si eu posturi undeva prin mai, printre primele dedicate procesului de imbatranire care ni se pare atat de intemeiat la 20 de ani.Dar trecem peste.Vei vedea ca este asa de fain sa ai 20 de ani...si hey, nu esti batrana!Wake up...si mai stiu ca la tine in casa este o oglinda care nu te minte.


    Apropo de sesiune...ma bucur ca nu ai folosit termenul procrastination care suna asa de penal si ai fost originala.Eu ce sa fac de sesiune:am trecut de faza cu filme si alte lucruri inutile...sunt mai offtopic asa...sisa zicem ca m am angajat la al doilea job...care e destul de demanding...sa zicem ca sunt putin mai optimist nu stiu de ce...si apropo...nu mai amana concertele ca te spanzur.Eu nici acum nu mi am iertat ca am ratat Eluveitie la Iasi...recuperez acum la Bucuresti.Hugs.

    RăspundețiȘtergere
  2. cata dreptate poti avea. sunt alaturi de tine! :D doar ca nu cred ultima fraza cu "daca scap de sesiune promit ca de semestrul viitor ma apuc din timp de invatat!" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alexandros: Dacă știi tu vreun termen mai bun decât procrastination, te rog, împărtășește-l.

    @Cătălin: Ești alături de mine când spun că îmbătrânesc? Sau când caut prostii pe net pentru a le spune și altora despre ele? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine ca am trecut de etapa asta, acum pot sa ma relaxez :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Și cine spune că dacă ești în sesiune nu te relaxezi?
    Stresul nu există decât atunci când știi că mai ai max. 24h pentru a preda un proiect și tu nici măcar nu știi despre ce să scrii.
    În rest e ok. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Primim, ce pana noastră (a mea și a prietenului mic si mov care s-a mutat de săptămâna trecută cu mine)?

    Semiotica distruge vise.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://info3bnecenzurat.wordpress.com/2008/06/06/viata-la-facultate/
    ceva in ton cu sezonul

    RăspundețiȘtergere
  8. Thanks for sharing that.
    Dar o stiam din sesiunea trecuta. :))

    RăspundețiȘtergere

Loc de dat cu părerea