joi, iulie 31

Nonsense

Astăzi aberez. Pentru că așa vreau eu.
Pentru că sunt prea serioasă în ultimul timp. Prea stresată. Prea încordată. Pentru că uneori creierul are nevoie de un restart/reset. Pentru că simt nevoia să-mi golesc mintea și să nu mă gândesc la nimic.
Să stau pe o saltea gonflabilă în mijlocul mării. Să bată vântul ușor. Să mă împrietenesc cu delfinii, să adun scoici de pe fundul mării și să ajung în Turcia. Să mănânc baclava, să încalec pe un măgar și să fug în Egipt. Să vând apoi măgarul , să-mi cumpăr o cămilă și să merg prin Sahara. Să găsesc o oază cu un bazar. Să-mi cumpăr o eșarfă și un covor fermecat. Să colind toată Africa. Să fac o scurtă oprire în Senegal. Și în Madagascar. Pentru că așa vreau eu. A, da. Și în Africa de Sud. Să adopt un pui de tigru, pe care să-l iau cu mine pe covorul fermecat. I-aș pune numele Zacuscă și ar fi cel mai bun prieten al meu.
Să umplu un borcan cu nisip din deșert și să-l pun pe masa din sufragerie. Ca amintire. Și să stau pe balcon, să mă uit la soare. Să mă uit apoi brusc în altă parte și să vad picățele colorate. Să cred că ar trebui să beau mai puțina vodka energy. Să mă duc apoi în pat, să citesc o carte și să adorm. Să visez că stau pe o saltea glonflabilă în mijlocul mării. Să bată vântul ușor, să-mi fac alți prieteni delfini și să le spun că nu mai vreau să ajung în Turcia, ci vreau să zbor. Atunci ei să-și desfacă aripile și să mă ducă pe Lună. Să simt că mă sufoc și să mă arunc în cap.
Să aterizez într-un cocotier. Să mă salveze un elicopter și să mă ducă în New York. Să rătăcesc pe străzi, prin parcuri. Să nu vreau sa dorm de frică să nu mă trezesc din somn. Să descopăr că de fapt sunt în sectorul 4, la etajul 1, în patul de fier forjat.
Gata.

4 comentarii:

  1. oamenii niciodata nu abereaza pentru ca asa vor,ci pentru ca nu mai pot! cele mai bune aberatii ies atunci cand te lasi dus de val,nu cand iti impui.cuvantul "aberatie" e folosit mult prea des in sens peiorativ.de ce-ar fi aiurea sa faci un exercitiu de imaginatie si sa te simti bine in timpul asta? eu nu am ce sa zic decat keep flippin and trippin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori îți îngădui să aberezi. Alteori nu. E ca la examene. Uneori poți scrie fără să te gândești la ceea ce scrii și să fii convins că nu poate ieși decât ceva bun, alteori te gândești 10 minute și scoți o frază.
    Acum sincer nu știu care e legătura între aberații și examene, dar când am făcut paralela jur că vedeam o asemănare între ele. Dacă îmi aduc aminte promit sa completez. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca stiu.probabil numai cand vine vorba de examene ,cuvantul "aberatie" are conotatie negativa.Acolo chiar iti ingadui sa aberezi.Sa compensezi lipsa efectiva de cunostinte cu o umplutura din cuvinte legate doar de regulile de ortografie,semantica pa-pa!mie imi place sa aberez in general.al dracului de mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu chiar. Anumite materii mi-au plăcut atât de mult, încât scriam chestii la obiect ca și cum aș fi scris aberații de genul celor din post. E un sentiment foarte ciudat să-ți golești mintea și cuvintele să curgă pur și simplu. E ca și cum ai face bungee jumping.

    RăspundețiȘtergere

Loc de dat cu părerea