marți, decembrie 30

Second chances...

... sau adevăruri despre mine.

***

Eu sunt o persoană bună. Și cred că toți ceilalți sunt la fel de buni ca mine. Și mai cred că niciun om nu poate face rău altui om în mod intenționat. Adică nu îi faci pe alții să sufere pentru că așa vrei tu.
Eu iert prea mult și prea des. Și acord și a doua și a treia și a două mii cinci sute treizeci și șaptea șansă oamenilor care îmi spun că le pare rău. Sau care îmi cer iertare. Sau care chiar dacă nu spun nimic arată că nu au vrut să mă rănească.
Eu iubesc oamenii. Și cred că sunt niște ființe atât de minunate încât nu merită ca cineva să îi urască și să încerce să uite de ei pe vecie.

***

Azi am învățat că există și oameni răi. Oameni care îi fac pe alții să sufere pentru că așa vor. Pentru că se simt ei bine, pentru că le crește stima de sine.
Am aflat că unii nu merită nici măcar șansa de a mă cunoaște.
Am aflat din păcate și că am o oarecare înclinație spre masochism și că oricât m-aș chinui nu reușesc să urăsc.

7 comentarii:

  1. Mulțumesc la fel! Dar cred că puteai face urarea asta și pe mail, care este public din câte-mi amintesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu spun ca suntem si buni si rai in acelasi timp . Suntem cum vrem noi sa fim sau cum vor altii sa fim , cum ne vedem noi sau cum ne vad altii , dualitatea şade in noi dintotdeauna :) Si pana la urma daca stai sa te gandesti nu poti sa fii decat subiectiv , depinde de prea multe chestii . Cred ca depinde cel mai mult caror "legi" te supui :-? hmm lunga lunga discutie pe tema asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai pus punctul pe i. Tocmai asta cred că e problema mea. Sunt prea mult cum vor alții să fiu și am uitat să fiu așa cum vreau eu să fiu.

    În ceea ce privește dualitatea, e clar că un om nu poate să fie 100% bun, însă poate fi mai bun decât ceilalți (și nu mă refer la performanțe, ci doar la calitatea morală).
    „N-ai jindui dupa un colt de rai, De n-ai avea si-un strop de iad in tine”

    RăspundețiȘtergere
  4. si daca problema e a ta solutia tot a ta trebuie sa fie :)
    Cat despre oameni mai buni..
    Zic eu ca nu mai e de mult o problema de putut ci una de vrut , toata lumea poate , foarte putini vor si din aia putini care vor doar cativa vor cu adevarat .. and you get what ? In niciun caz o lume mai buna .

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci soluția ta e „just stay the way you are, because you can't change anything anyway”?

    ”si daca problema e a ta solutia tot a ta trebuie sa fie ”

    Trebuie să te contrazic.
    Rezolvarea/schimbarea/whatever nu stă întotdeauna în totalitate în mâinile tale. Există situații când rezolvarea unei anumite probleme depinde și de alți factori pe care nu îi poți controla. Dar deja nu mai are legătură cu subiectul de la care porniserăm.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu. Eu nu am nicio solutie chiar daca se subantelege (oarecum) ce ai scris tu acolo :)
    Solutia inca nu o am , nu cred ca o are nimeni sincer si in niciun caz nu consider ca aia este sa ramanem asa, iar revenind la bine si rau : nu inseamna ca daca facem "un bine" e bine pentru toata lumea sau ca acel bine o sa aduca mereu o schimbare pozitiva. Daca ar fi sa aleg o solutie intermediara ar fi "Take a step back , look at the big picture"

    La chestia cu solutia am fost destul de subiectiv , consider doar ca o problema personala n-ar trebui sa depinda in mod vital de nimic altceva decat de persoana respectiva ; asta o face personala pentru mine .
    Ne lungim , am spus esentialul cel putin :) o sa gasesc eu altceva p-aici pe la tine de care sa ma leg

    RăspundețiȘtergere

Loc de dat cu părerea